MedIQ

Az amerikai Ed Bennett munkássága nyomán tudjuk, mennyi amerikai kórház használ hivatalosan is Twitter, Facebook, Youtube, blog csatornákat a kórházzal kapcsolatos kommunikációra. Most pedig a holland Lucien Engelen indított el egy olyan projektet, amiben ezt a mozgalmat már globálisan szemlélhetjük. Azt jelzik a térképen, hogy hol milyen arányban használják egyik vagy másik csatornát.

map.jpg

A dolog onnan ered, hogy Lucien és kutatócsapata nemrég publikáltak egy cikket, melyben a nyugat-európai kórházak közösségi média használatát elemezték (mellesleg én is bírálója voltam a cikknek). 

Az egy egyértelmű trend, hogy a kórházak ki akarják használni azt az előnyt, amit az internet nyújthat, de ez csak két esetben jelent nekik motivációt: 1) ezzel új betegeket szerezhetnek, 2) ennyire fontos nekik a megjelenésük. Na ezért nincs Magyarországon egyik kórháznak sem normális közösségi médiás megjelenése.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr504592586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása