MedIQ

A Crohnology az egyik legjobb példa volt a betegek részéről elinduló közösségi kezdeményezésekre, amit pár hete Stanfordban láttam. Sean Ahrens bár fiatal nagyon, de 12 éve Crohn-betegségben szenved és mint szoftverfejlesztő, olyan alkalmazást szeretett volna készíteni, mely összekapcsolja az ilyen betegeket egymással. 

A Crohnology-n nemcsak a környékünkön is találhatunk hasonló cipőben járó betegeket, de élő közösségi összejöveteleket szervezhetünk, megoszthatjuk saját paramétereinket az egészségünkről és tanulhatunk másoktól is. Ez egy olyan krónikus kórkép, melyben tipikusan nagy szerep juthat a sorstársaknak, akik rengeteg tanáccsal tudják ellátni a frissen diagnosztizáltakat.

A Crohn-on kívül a colitis-es betegeket is várják az oldal megalkotói.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr243304761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása