MedIQ

A Medcrowd nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis az én listám szerint 60-nál is több orvosi közösségi oldal létezik és nagyon nehéz ma már újat nyújtani.

Az az alapelvük, hogy regisztrálnak a szakemberek és feltesznek klinikai kérdéseket, felvetnek problémákat. Erre érkeznek a válaszok, amiket a közösség értékel, pontoz. Végül születik egy megoldás, válasz a beérkezett szavazatok alapján.

Az üzleti modell az, hogy a gyógyszeripar is tehet fel kérdéseket gyógyszerekről, igényekről, kérheti, hogy adott orvosok válaszoljanak rá (ezért természetesen fizet nekik), vagy felajánlhat díjat a legjobb válasz megírójának.

A legnagyobb kételyem a gyógyszercégek helyében az lenne, hogy az igazi crowdsourcing-gal szemben, ahol sok idő kell a bizalmi viszonyok kiépüléséhez, itt egy közösség által megszületett legjobb választ kapja meg, ami korántsem biztos, hogy az abszolút legjobb válasz a kérdésre, problémára. Mindenesetre, úgy tűnik, beindul nekik a szekér.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr243025520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása