MedIQ

A bizonyítékokon alapuló orvoslás (evidence-based medicine - EBM) lényege, hogy olyan kezelést alkalmazunk, melyre van a tudományos szakirodalomban bizonyíték, azaz már vizsgálták az adott kórképpel kapcsolatban és hatásosnak bizonyult. Ahogy Dr. Sárváry Attila írta előadásában:

A konkrét beteg ellátása érdekében döntéseket hozunk és ezek a jelenlegi tudásunk alapján fennálló bizonyítékoknak megfontolt, határozott és eredményes használatán alapulnak.

Az EBM egyik úttörője, Dr. David Sackett, adott nemrég interjút. Érdekes, ahogyan az online orvosi oldalakhoz áll (sehogy, merthogy nem tud róluk sokat - 08:30):

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr272607808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SI base unit 2011.02.01. 15:48:18

Az EBM nem mindig a legjobb döntési módszer.

www.davidkatzmd.com/admin/archives/Holistic%20Care.Times.10-28-07.doc

"The real difference between conventional and holistic care tends to be less about evidence, and more about priorities. In holistic care, the priority is relief of symptoms whether or not there is a known disease to treat. That is a laudable principle. So, too, is respect for scientific evidence"
süti beállítások módosítása