MedIQ

A Share The Little Things egy olyan közösségi oldal, ahol az áttétes mellrákkal küzdő betegek és családjaik tudnak üzeneteket, képeket, sztorikat feltölteni. Egyszerű ötlet, de mára már jelentősen kinőtte magát, igazi kis közösség jött ott létre.

Ki áll mögötte?

Egy biotech/gyógyszercég, az Abraxis (erre a jobb alsó sarokban lévő apró linkből lehet rájönni), amit felvásárolt a Celgene, aminek egyébként van metasztatikus mellrákban alkalmazott terméke.

Rendben van ez?

Nehéz eldönteni. Lényegében az oldalon nem esik szó a termékről és lehet jelezni, ha valaki reklámozni kezd valamit. Ráadásul tényleg nem a cégről/termékről szól a közösség, hanem történetekről. A gyógyszercégek szoktak olyan kerettel rendelkezni, hogy megengedhetik maguknak, hogy ilyen oldalakat gyártsanak, még ha marketing szempontból ezek nem adnak hozzá a teljes képhez semmit. Ilyen szempontból ez egy szép kezdeményezés.

Persze makulátlan lenne, ha nem egy gyógyszercégnek kellene pénzelnie.

Ezzel csak azt akartam jelezni, milyen vékonnyá kezd válni manapság a határ az online lehet és nem lehet között. Én keresek, keresek, de nem találok ezzel kapcsolatos magyar szabályokat, leírásokat. Ha tud valaki, legyen szíves, jelezze.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr72509249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása