MedIQ

Illyés András az Origo.hu-n nagyszerű cikket írt az e-páciens mozgalomról Maguknak szerveznek vizsgálatokat a gyógyíthatatlan betegek címmel, melyben az én véleményemet is megkérdezte. Részlet a cikkből:

Milyen veszélye van annak, ha a beteg kezd online keresgélni?


Nem az a kérdés, keressen-e a beteg információt online, mivel ez ma már elkerülhetetlen, hanem hogy hogyan segítsük őket megbízható információhoz jutni. A betegek mellett tehát az orvosokat is segíteni kell. Ezt csak jól szervezett betegoktatással lehet elérni, amikor is megmutatjuk nekik, milyen minőségjegyeket érdemes figyelni az orvosi oldalakon. Van-e névvel vállalt szerzője az oldalnak, találunk-e rajta egyértelmű kapcsolattartó címet, van-e hirdetés; ha van, jelzik-e, hogy pontosan mi számít annak. Vannak olyan gyűjtőhelyek is - például a Webicina.com vagy a Hon.ch - ahol az ilyen jellegű oldalakat témakör szerint orvosok ellenőrzik és gyűjtik össze, illetve teszik egyszerűen kereshetővé.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr992323832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása