MedIQ

A Genomikai Nemzeti Technológiai Platform honlapja új külsőt kapott. Prof. Dr. Nagy László köszöntőjével találkozunk a főoldalon:

A Platform hosszú távú célkitűzése, annak elősegítése, hogy hazánkban a a kutatási szféra, az egészségügy, a biotechnológiai ipar, a gyógyszeripar, a mezőgazdaság, műszaki fejlesztés és információ technológia optimálisan és magas színten hasznosítsa a genom tudományok eredményeit, és mindezen iparágak hozzájáruljanak a genomtechnológiák fejlesztéséhez. A technológiai platformban rejlő lehetőségek kiaknázását, optimális és arányos fejlesztését csak tervszerűen, minden érdekelt érdekét és igényeit figyelembe véve lehet elérni.

Szakmai programunk alapelve az „alulról építkezés“, amely a társadalom releváns igényeit, az ipar és a tudományos élet potenciálját és igényeit, és a fejlődést-fejlesztést befolyásoló tényezőket az érintettek közreműködésével részletesen feltérképezi, és ezek alapján összehangolt, a valós érdekeket és lehetőségeket képviselő javaslatcsomagot, Megvalósítási Tervet készít. A Megvalósítási Terv képezheti a jövőbeni stratégiai fejlesztés egyik központi elemét. Honlapunkon megismerkedhet a Platform tagjaival, céljaival és az elkészített dokumentumokkal.

A Személyre Szabott Orvoslás munkacsoportban vagyok benne és azon dolgozunk, hogy az ne csak futurisztikus lehetőségként hangozzon, hanem beépülhesseneka  klinikailag validált géntesztek a mindennapi orvoslásba.

Ráadásul a napokban alakult meg a Magyar Személyre Szabott Medicina Társaság is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr772174780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

¿Qué tapas hay? 2010.07.31. 12:36:55

Tisztelt Dr Meskó!

Be kell vallanom, hogy a blog.hu nyitólapjáról az erősen bullshit-gyanús cím hozott erre a blogra. A poszt elolvasása után elgondolkoztam azon, hogy a kétségtelenül tiszteletre méltó célkitűzés ezzel a megszövegezéssel mennyire vehető komolyan, vagy ez az egész "akármi" pusztán egy támogatásfejő projekt, amit csak ezzel a művi úton értelmetlenné tett halandzsával lehet a támogatók hozzá nem értő döntéshozói számára eladni.

Egyáltalán mit takar a "nemzeti technológiai platform". Van a genomikának (genomtechnikának?) valamilyen országspecifikus részterülete ami indokolja ennek az ... izének a címben olvasható megfogalmazás szerinti megnevezését? (az izé itt nem sértésnek volt szánva, a "platform" kifejezés számomra ebben a szövegkörnyezetben értelmezhetetlen).

Másrészről a hivatkozott, illetve az idézett szövegek alapján egyáltalán van értelme az "izé" tevékenysége magyarnyelvű ismertetésének? Az egész szöveg olyan, mint egy rossz angol-magyar gépi fordítás. Anyanyelvi szinten beszélek, írok és olvasok magyarul, de a poszt szövegét csak jelentős intuícióval tudtam értelmezni. Ennek így mi értelme van?

Ha már idetévedtem, egy kérdés a DEOEC-hez kapcsolódóan: igaz az, hogy a DEOEC oktató személyzete a magyar nyelvű, államilag finanszírozott nappali képzés keretében teljesített oktatási munkájáért nem kap fizetést?
süti beállítások módosítása