MedIQ

Nem lehet minden konferencián bemutatni minden jelentkező kutatási eredményeit előadás formájában. Erre találták ki a posztereket, amiket fel lehet állítani és a szerzőtől egy nyugodt séta közben kérdezgetni. Egyrészt így sokkal többen lehetnek ott egy konferencián, mint előadás formájában, másrészt kötetlen beszélgetést lehet folytatni egy nekünk tetsző kutatás szerzőjével. Csakhogy a konferenciák után gyakran a polcokon porosodnak évekig az ilyen poszterek, melyek vizualitásuk miatt gyakran jobban tudnak bemutatni egy projektet, mint egy szaklapban megjelent cikk.

Erre a problémára jelenthet megoldást a Scivee.tv projektje, melynek segítségével feltölthetjük poszterünket, sőt videó formájában beszélhetünk az egyes részeiről interaktív funkciók segítségével. Íme a Postercast:

 

Egy friss kutatás szerint egyébként kutatóknak mindössze 39% gondolja, hogy a poszter jó médium a kommunikációra, és 94% szerint a poszter megjelenése vonzza az érdeklődőket, nem pedig a tudományos tartalom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr641595347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása