MedIQ

2008 szeptemberében indítottam el a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában a világ első és egyetlen olyan kreditkurzusát, mely az orvoslás és web 2.0 kapcsolatát vesézi ki. 10 héten át 20 előadáson haladunk a web 2.0 definíciójától az orvosi blogok, keresők, wikik világán át egészen a veszélyekig, előnyökig és az orvoslás jövőjéig. Ez a harmadik szemeszter és immáron 110 diák vesz részt a kurzuson, aminek saját blogja is van. Az előadások természetesen nyitottak bárki számára. 

med20 course

Nagyon örülök, hogy növekszik az érdeklődés, az előadások főbb pontjait is fel szoktam tenni a blogra. 

DSC_0003

Legutóbb az e-páciensek voltak terítéken, amikor is lejátszottam nekik azt a videót, amit a világhírű cukorbeteg blogger, Kerri Morrone Sparling készített számukra, mintegy személyes üzenetként a kurzus hallgatóinak. 

Csütörtökön (október 29.) 18:00-kor a debreceni Gyerekklinika előadójában a Second Life virtuális világának orvosi lehetőségeiről fogok beszélni.

Az elmúlt 5 hét összefoglalója:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr91471590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása