MedIQ

Az Instructables leírása szerint könnyedén feltölthetjük orvosi adatainkat, a családban előforduló betegségeket, gyógyszereinket, allergiáinkat egy USB drive-ra.

Miért tenne így valaki? A jelenlegi egészségügyi rendszerben nincs egységes megoldás adataink tárolására. Nincs egyetlen közös adattár, ahol minden adatunk, régebbi gyógyszereink, kezeléseink, műtéteink egyben, könnyen kezelhetően lennének összeírva.

Így kézbe vehetjük orvosi adatainkat és gondoskodhatunk arról, hogy orvosaink minden információhoz hozzájussanak, ami kezelésünkhöz szükséges.

Ha már itt járunk, íme még három hasonló elvekre épülő ingyenes szolgáltatás:

Google Health: Ha hozzáadjuk egyik betegségünket a profilunkhoz, jelzi, hogy azok, akik hasonló betegséget adtak hozzá profiljukhoz, mikre kerestek még rá.

Microsoft HealthVault: Talán a legösszeszedettebb, de egyben legbonyolultabb rendszernek tűnik.

Keyose: Előnye, hogy maximális névtelenséget biztosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr68971155

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása