MedIQ

Jay Parkinson, az első igazán online doki, posztolta ezt a képet:

Miről van szó? Egy gyógyszertár az USA-ban, mely amolyan Drive Thru módszerrel is üzemel. Mint egy gyorsétkezde...

Közben kaptam egy e-mailt, egy cikkajánlót, és lám mit olvasok az SG.hu-n?

Beutaló és leletkiadás interneten keresztül Zala megyében
 
Interneten keresztül is beutalhatják a betegeket a háziorvosok januártól a Zala Megyei Kórház járóbeteg-szakrendeléseire, radiológiai és laboratóriumi vizsgálatokra, az eredményeket pedig közvetlenül lekérhetik a kórház adatbázisából - tájékoztatott Horváth László, a megyei kórház informatikai osztályának vezetője.

Az elektronikus rendszer előnye, hogy a beteget megkímélik az utazgatástól, jelentősen csökken a papírmunka és az adminisztráció. Az adatokat pontosan rögzítik, így nem fordulhat elő, hogy azért késik a vizsgálat, mert a beteg hiányosan kitöltött beutalóval, taj-kártya nélkül érkezik a szakrendelésre. A korábbi vizsgálati eredmények is nyomon követhetők; minél több információval rendelkezik a szakorvos az előzményekről, annál pontosabb diagnózist tud felállítani.

A cél minél kevesebb papírmunka, minél több kényelem az orvosok és a páciensek részéről, minél kevesebb idő, amit felesleges utánajárással töltünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr70795093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása