MedIQ

A British Heart Foundation valami kivételes kampányba kezdett, hogy a lakosságot arról informálja, milyen lehet átélni egy szívinfarktust. Egy két perces videón mutatják be mindezt és emellett a honlapon rengeteg hasznos anyaggal szolgálnak. Íme egy összeállítás a tünetekről.

(Via Ivor-kovic.com)

Általános tünetek:

  • Mellkasi fájdalom
  • Esetleg karba, nyakba, állkapocsba sugárzó fájdalom
  • Gyengeségérzés, izzadás
  • Nehézlégzés

Mivel még egyéb, néha kisebb jelentőségű tünetek is társulhatnak, sőt ezek számtalan variációja is előfordulhat, a videó kicsit segít megérteni, mit is éreznek ilyenkor az infarktus közben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr79709518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cigiző · http://cigi.blog.hu/ 2008.10.12. 11:09:07

Huhh, ez meglepő és jó videó volt. Meg is néztem kétszer egymás után. Királyságos!

Karma · http://karma.blog.hu 2008.10.12. 11:40:56

Egyrészt nagyon jó a videó, másrészt viszont az Index szerkesztőinek a hibájából a főoldalon az a cím szerepel, hogy "Hogyan éljünk túl egy infarktust". Márpedig eszerint a videó szerint úgy, hogy felhívjuk a mentőket :) Ami persze rendben is van, de ha jól emlékszem egyszer olyan tippeket is olvastam valahol, hogy mit érdemes csinálni addig is, amíg megérkeznek. Olyan videód nincs? :)

büdös rózsa 2008.10.12. 12:47:57

Én egyszer próbáltam kihívni a mentőket egy több helyen véres, eszméletlen sráchoz akit valami buliból toloncoltak ki. A kezelővel pedig legalább három percig vitatkoztunk, hogy van e baja vagy sem, miután közölte velem valaki, hogy már jönnek a mentők…
Tudom ebből nem szabad általánosítani, de van egy olyan tippem, ha felhívom a mentőket és bemondom, hogy mellkasi fájdalmam van és szédülök nem lesznek itt 3 perc múlva.

Koori 2008.10.12. 13:56:04

az altalanos tunetek pont fedik egy jo kis panikroham tuneteit is...

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2008.10.12. 14:27:39

Koori: igaz, de ugye sosem lehet tudni, hogy nem-e infarktus, szóval addig, amíg az ellenkezője nem bizonyított mindig annak kell venni!
süti beállítások módosítása