MedIQ

A Kelet-Magyarországi Művészetterápiai Egyesület 2006 áprilisában indított el egy programot a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának Onkológiai részlegében, melynek során daganatos megbetegedésekben szenvedő gyermekek számára rendeznek hetente élő koncerteket. 

Az Onkológiai Koncerteket pedig kiemelendő, hogy orvosi alapokra helyezik.

A rákos betegeknek a kezelések során, de akár még jóval a kezeléseket követően is jelentős mértékű érzelmi distressz állapottal kell megküzdeniük. Ez kedvezőtlenül hat az immun- és endokrin-funkcióikra, valamint negatív módon befolyásolja az életminőségüket.

A depresszió és szorongás kezelésének elhanyagolása az életminőség romlásához vezethet, és megakadályozhatja, hogy az életfunkciók ismét optimális szintre álljanak vissza. A daganatos megbetegedések és az életminőség összefüggésére vonatkozó kutatások szerint az érzelmi distressz kihatással van a betegek fizikai állapotára és befolyásolja a kezelések végkimenetelét is.

A fotógaléria többet elárul a programról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr55691514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása