MedIQ

Miután kiveséztük Michael Phelps titkát, itt az ideje, hogy a másik olimpiai sztár, Usain Bolt (a 100, 4X100 és 200 méter síkfutás győztese) gyorsasága is szóba kerüljön. Mindehhez egy képet és egy rövid megjegyzést fűznék. A Wired Science publikálta:

Az eddigi 100 méteres síkfutás világcsúcsai alapján rajzolt ábrát látunk, mely nagyjából 9.5 köré helyezi a teljesítőképesség határát. Bolt 9.69-es ideje (úgy, hogy 30 métert végigbohóckodott) nincs messze a határnak nevezett időeredménytől.

Ráadásul a kutatók azt is kiemelik, Bolt testalkata távol áll az eddigi rekorddöntők alkataitól. Rendkívüli sportemberrel állunk szemben, aki legenda lehet versenyszámában, ha nem "jön közbe valami"...

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr9636644

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Propeller 2008.08.28. 07:55:28

MedIQ - A sprinterek teljesítőképességének határaMiután kiveséztük Michael Phelps titkát, itt az ideje, hogy a másik olimpiai sztár, Usain Bolt (a 100, 4X100 és 200 méter [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása