MedIQ

Ha hackerek pénzszerzés céljából okoznak kárt, az bűncselekmény. Amit viszont az epilepsziások alapítványának website-jával tettek, az már-már kegyetlenség.

Az AP is beszámolt róla, hogy teletűzdelték a website-ot és a fórumokat villogó képekkel, illetve olyan linkekkel, melyek gyors, különböző színű felvillanásokat tartalmazó oldalakra vezettek. A fotoszenzitív epilepszia, az epilepszia olyan formája, amiben a fényvillanások önmagukban is görcsöket okozhatnak. Így náluk egy ilyen """vicc""" súlyos következményekhez vezethet.



Ahogy Ken Lowenberg, az alapítvány webes megjelenéséért felelős vezetője mondta, a hackerek valószínűleg eleve görcsöket akartak kiváltani.  Néhány felhasználónál sikerült is görcsszerű állapotot, illetve migréneket okozni.

Hasonló példaként említhető az, ami néhány hónapja körbejárta a világsajtót, miszerint az implantálható defibrillátorokhoz hozzá lehet férni kívülről, így akár hackerek kezébe kerülhet bizonyos típusú pacemakerekkel rendelkező egyének élete. És ha még nem is olyan egyszerű ilyen szinten beavatkozni a műszerek működésébe, a páciens személyes adatai mégis hozzáférhetőek lehetnek.


Egy implantálható cardioverter defibrillátor (Képforrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr41463515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása