MedIQ

A mostani híregyveleget kezdjük egy megdöbbentő ábrával, amit az iHealthBeat közölt a napokban. Az európai háziorvosok számítógép-használatát mutatja be:



Hazánkon kívül Finnország és Észtország büszkélkedhet még ilyen eredménnyel. Egyébként az európai háziorvosok kevesebb mint felének van csak szélessávú internetkapcsolata. Messze még a web 2.0...


A sebesültek naplói a Somme-tól Gallipoliig arról szólnak, hogy a katonák a kórházba kerülve nagyon sokszor csendben tűrték a nővérek, doktornők, és más ápolók brutális gonoszkodásait. Bár a kórházi magazinokban a sebészek gyűlölt figuráknak számítottak, és Vagdaló százados, vagy Szike százados néven emlegették őket, másokat nem nagyon lehetett kritizálni.


  • Miről ismerhetjük fel a szívinfarktust? (Medipress): A fiatal nők többsége egyáltalán nem gyanakszik szívinfarktusra, ha nem a hollywoodi filmekből megszokott módon jelentkeznek a tünetek – állítja egy frissen készült tanulmány. Jobb lenne, ha a médiában nemcsak a szívroham jellegzetes tünetekkel megjelenő formáit mutatnák be.



És végül egy animáció, mely azt mutatja be, hogyan végeznek el egy intubációt és pontosan mi is az:


A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr43461340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gromit 2008.05.09. 16:45:42

szg: csak az a kulonbseg, hogy nemetorszagban a haziorvos kepes onmaga hasznalni a gepet, es neadjisten megirni neked rajta egy receptet, mig magyarorszagon ott ul micike es jucika, hogy a doktor urnak/nonek nehogy ilyen alantas munkat kelljen vegeznie. (ergo mashol nem egy kisebb kozonseg elott kell kitargyalnod a csak az orvosra es rad tartozo dolgokat.)

bes3 2008.05.09. 20:50:26

persze Gromit, meg nem kapsz most és rögtön és azonnal időpontot a háziorvoshoz mint Magyarországon hanem szépen kivárja mindenki a sorát. És a német orvos nem 60 beteget lát el egy műszakban, nem is bírná :-)

robina 2008.05.09. 23:58:48

mi az hogy az "ápolónők, doktornők" kegyetlenkedését?!? cseppet sértőnek érzem ezt a nemi diszkriminációt. mitől lettek volna kegyetlenebbek, mint a férfi egészségügyi dolgozók? illene alátámasztani konkrétumokkal, vagy nemileg korrekten fogalmazni...

Syolos 2008.05.12. 20:33:37

Baze robina, nekem ez eddig fel sem tűnt, amíg te szóvá nem tetted. Szerintem feleslegesen - csak gondolj bele, azokban az állásokban abban az időben domináltak a nők. Az ilyen melóra alkalmas férfiak szerintem éppen hogy ki voltak küldve a frontra harcolni.

Ha te meg ebben nemi diszkriminációt látsz, költözz az USA-ba, ott nem lehet még fingani sem egyet az utcán, hogy ne nevezzenek rasszistának...

tistedur 2008.05.14. 20:45:31

katonaorvosként nem nagyon domináltak a nők...a nővérek között pedig elég rendes számban voltak férfiápolók is. de nem ártana elolvasni a cikket-ott azért nem annyira bulváros.
süti beállítások módosítása