MedIQ

Hétvégi híregyveleg következik:



Kép forrása

  • Hogyan lehet élhetőbb kórházat csinálni? (The Patient's Doctor): Dr Aniruddha Malpani nemcsak blogger, de egyben a páciensek oktatásának egyik legnagyobb szószólója is. Szerinte a kórházak egyszerűen nem foglalkoznak a betegek érdekeivel és úgy gondolják, a betegoktatás felesleges kiadás. Olyan rendszereken dolgozik, mellyel a várószobai várakozás kissé kellemesebbé válik és a kórképekről is könnyen juthatunk érthető információkhoz.
  • James Watson genomja (Evolgen): Craig Venter, a humán genom projekt atyja, után mostmár a DNS szerkezetének egyik felfedezője is publikálta teljes genetikai állományát, azaz genomját egy szaklapban. Ennek az eredménye az lett, hogy közelebb kerültünk az ún. 1000$-os genomhoz. Nemrég még több millió dollárba került egy genomot megszekvenálni, ma viszont egyre olcsóbb. A cél az, hogy éveken belül 1000$ alatti összegből bármelyikünk megtudhassa teljes genetikai állományának kódját.

Végül egy érdekes orvosi szimulátor:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr50451981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rothadó test csimota 2008.05.03. 17:39:19


Még jó hogy 30-ig meg lehetett nézni a rákos kiállítást

és minderről 29-én jelentett meg cikket a házipatika.com.

süti beállítások módosítása