MedIQ

Már jó ideje annak, hogy felsoroltam az Orvosi Hetilap hiányosságait a web 2.0 terén. Azért tettem akkor ezt, mert a brit lapok hatalmas lépéseket tettek a webes eszközök felé egy olyan úton, ami nem az anyagi hátteren múlik, hanem a nyitottságon. Így most nagy örömömre szolgál bemutatni az Orvosi Hetilap néhány újítását, mellyel igyekszik nemzetközileg is elismert, de méginkább hazánkban szélesebb körökben olvasott lappá válni.

  • Először is 2007 óta létezik az orvosihetilap.com domain.
  • Néhány cikk, szám elérhetővé vált előfizetés nélkül is, ami orbitálisas nagy lépés. Itt a MedIQ-en is előforul mostantól az, hogy az Orvosi Hetilap olyan cikkéről lesz szó, amit bárki más is elolvashat majd teljes egészében.
  • Az orvosi bloggerek felé is nyitott a Szerkesztőség, ami egyenesen egyedülálló az orvosi szaklapoknál.
  • RSS: Kis lépés ez egy geeknek, de hatalmas ugrás egy orvosi lapnak.
  • Értesítőt is lehet kapni az új számokról e-mailben.



Az Orvosi Hetilap a világ ötödik legrégebbi orvosi folyóirata, a Magyar Kulturális Örökség része. 1858 óta, két világháborús év kivételével, a mai napig, minden héten megjelenik.

Egy ilyen hosszú múlttal rendelkező lapnak is késznek kell lennie a web új eszközeinek befogadására. Úgy tűnik, ez megvalósult.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr40351814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StopSzmog 2008.02.24. 00:59:57

Örülök a fejlődésnek, ez jó hír.

(Laikusként például nem is tudtam, hogy ilyen hosszú múltra tekint vissza a lap.)
süti beállítások módosítása