MedIQ

Vasárnap is remekel majd a Szonda a tudományos ismeretterjesztés világában 14:04 és 14:30 között a Kossuth Rádión:



  • Kilenc, halálos betegséggel született csecsemőt gyógyított meg Párizsban genetikai beavatkozással, génterápiás gyógymóddal. A gyerekek már majdnem 10 évesek. A génterápia atyját, Alain Fischer világhírű párizsi professzort abból az alkalomból hallják műsorunkban, hogy pénteken Debrecenben átvette az egyetem nemzetközi díját, a Debrecen Díj a Molekuláris Orvostudományért kitüntetést.
  • Minden börtönajtó egyszerre kinyílt, az atommag elemi részecskéiből a kvarkok kiszabadultak, és létrehozták a legtökéletesebb szerkezetű, legforróbb folyadékot, amelynek hőmérséklete a Nap hőmérsékletének egy milliárdszorosa, igen jó hallották, egymilliárdszorosa. A Brookhaveni Nemzeti Laboratórium egyedülálló kísérleteiről számolunk be, amelynek magyar vezetője van Csörgő Tamás személyében.
  • A Szekuritáte, még a KGB-it megfigyelte. Konferencia és kiállítás a Közép-Európai Egyetemen a Román Politikai Rendőrség háromszáz, mindeddig kiadatlan dokumentumaiból.
  • És végül konferencia a világhírű Princeton Egyetemen arról, hogy a magyar matematikai tanítás módszereit és hagyományait hogyan lehetne felhasználni a világon az oktatás modernizálásban. És itt nem csak a fejlett világról van szó, hanem Afrikáról, vagy Indiáról is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr75264197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása