MedIQ

A nagyon jók sikerült tegnapi blogbeszélgetés után a Szakkollégium Éjszakáján, íme néhány érdekesség a nemzetközi orvosi blogoszférából:

  • Olyan endoszkópos rendszert dolgoztak ki Németországban, ami a gyomortükrözés közben egyúttal referenciaképeket is mutat, így segít összehasonlítani az egészséges struktúrákat az éppen látott képekhez.



  • Egy furcsa genetikai állapot. Egy mutáció miatt a szervezet immunrendszere nem tud védekezni a Humán Papillóma Vírus által okozott fertőzés ellen. Ez az eredménye:
 

  • Phreesia: Pácienseké a világ. Az amerikai orvosi várószobákban a páciensek várakozás közben használhatják ezt az érintőképernyős alkalmazást, ahol előre válaszolhatnak néhány rutin kérdésre, ezzel könnyítve meg az orvos-beteg találkozót. Amerikai orvosok ingyenesen megkapják...



  • A VerveEarth lehetővé teszi, hogy blogodat elhelyezd a világtérképen és így növeld a forgalmadat. Pakoljuk tele RSS linkekkel Magyarország térképét.


  • Web 2.0-es póló geekeknek. Be kell jelölni azokat a szolgáltatásokat, melyeket használunk a weben, így mintegy bemutajuk magunkat pólónkun keresztül.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr78230869

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Lectura adicional 2018.01.16. 03:53:41

Ha meghívnál egy sörre... - Sörgeek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2007.11.16. 12:28:10

Most már Kaposváron is van egy blog a VerveEarth-ben!

dendrimer · http://dendrimer.blog.hu 2007.11.16. 13:39:13


A HPVre létezik védőoltás, csak hát ezt sem támogatja az állam.

Pedig a megelőzés támogatása fontos lenne. Olcsóbb, mint gyógyítani és ami még fontosabb, ha van rá lehetőség sokkal jobb meg sem betegedni.

punpa 2007.11.16. 16:13:43

uhhh, bocs hogy belekontárkodok, de a kettes képen az a nagy borzasztó dolog rá van nőve a csávó kezére?

dendrimer · http://dendrimer.blog.hu 2007.11.17. 08:56:02

Furcsa, hogy nem nyírta ki magát. Nem tudom mennyre játszik ez bele, de a keleti kultúrák valahogy másképp állnak hozzá az ilyen helyzetekhez.

Érdekes, hogy a körmei is hogy eltorzultak. A tenyéri felszínére kiváncsi lennék. ha nem tévedek azok a kacskaringók azok. Bár furcsa hogy a lábán viszont nincs olyasmi.

Blogpont Huba 2007.11.21. 14:06:28

A lába is épp eléggé ki van "szőrösödve" nyomorultnak...csak rövidebbek az ...izék...

Blogpont Huba 2007.11.21. 14:08:59

A védőoltás alighanem nem használna neki, hiszen az immunrendszere defektes. A vakcina az immunrendszer "betanításával" hat. Vagyis nála alighanem nem....
süti beállítások módosítása