MedIQ

Mármint úgy értem, hogy a népegészségügyi szűrés fontos részének kellene lennie a béltükrözésnek, mely viszont az okozott kellemetlenségek miatt nem szerepel az önkéntes szűrésen résztvevők toplistáján, hogy óvatosan fogalmazzak.

Ezzel a módszerrel viszont még én is meggondolnám a dolgot. Miért fontos ez? Japánban sok füstölt ételt fogyasztanak, ezért a gyomorrák megjelenése is fokozott volt. Erre rájöttek és kötelezővé tették a gyomortükrözést, mint szűrési eljárást, és hamarosan jelentősen csökkent az új esetek száma. Persze ehhez a japánok fegyelme is kellett.

Nálunk a vastagbélrákok jelentenek súlyos problémát, de nálunk nem lehetne rávenni az embereket, hogy feküdjenek be időközönként egy tükrözésre. Viszont ezzel az eljárással hátha. A neve, Aer-O-Scope™:



Amint becsusszant a buborékos rész, a betöltött szén-dioxid viszi előre a készülék elejét, a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozva, kikerülve az akadályokat, majd végül ugyanezzel az eljárással (csak fordítva) húzza vissza magát a kamerafej.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr3297503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.06.12. 23:07:26

Azért az szerintem érdekes lehetne, hogy jóval nagyobb a rémület és a félelem a vizsgálatok kellemetlenségeit illetően, mint amennyire azok valójában gázok.
Nekem volt "szerencsém" mind a kettőben, már mint a vizsgálatokat illetően, a gyomor tükrözésben is, meg a másik féle kamerázásban is.
És ezt itt most nem azért pötyögöm, hogy kiteregessem hősködve az intim beleimet, de ha bizonyos mérlegelések esetén csak egyetlen egyszer is beugranak e sorok bárkinek, akkor már nem volt hiába.
Szal a gyomortükrözés egy "laza" 10 perces szeánsz, és egyáltalán nem jár semmi fájdalommal, mindössze kellemetlen érzéssel max., amit a torkodon ledugott cső okoz nyelési nehézségileg.
A kamerás béltükrözés, pedig minden tévhittel ellentétben, még ennyire se kellemetlen, és egyáltalán nem fájdalmas semennyire sem!
Kapol egy "nyugtató" injekciót, minek köszönhetően teljesen lelazulsz, és az ég világon semmit nem érzel, még az időt sem valójában, mert a kb. 20 perces vizsgálati idő vagy 5 perc érzeteként "elrepül". Amit érzel, az a belek levegővel "tágítása" miatt, egy enyhe bélgáz okozta hascsikarás szerűség! És esküszöm, attól a bizonyos injekciótól annyira patent kellemes állapotban leszel a nap hátralévő részében, hogy csak na!
Szal ezek nem azt jelentik, hogy oda járnék mulatozni, de mikor szükséges volt orvosilag, akkor utána minden parámat kikacagtam.
Szal azért szerintem fontos lenne, hogy ezeket a dolgokat erősebben kommunikálják, mert ezen vizsgálatok esetében a kellemetlenségektől és fájdalmaktól való félelemből adódó el nem menés az orvoshoz, akár az életébe is kerülhet a tisztelt, információk hiányában jogosan parázó delikvensnek!!!!!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2007.06.13. 19:22:48

"Elutasított találmányok
yardbirds - 2007.06.12 21:35

A Találmányi Hivatal közleménye szerint a múlt héten három elutasítás történt, természetesen ellenőrizve, indoklással. Ezek a következők:

- Lázcsillapító kúp pezsgőtablettaszerű kivitelben.

Az Orvosi Kamara nem javasolja a gyártást és árusítást, véleményük szerint a kellemes hatás kiváltaná egyeseknél a gyógyszer fokozott használatát, külön kiemelték a rászokás veszélyét."

eMM2 2007.06.14. 12:28:26

Van ám olyan is hogy báriumos vastagbél rtg.Így is kimutatható a rák.Nekem volt szerencsém hozzá.Hát nem röhögtem szét a fejem tőle de ki lehetett bírni.
A lexarabb az előtte való hétvégi koplalás volt.

ediacara · http://ediacara.freeblog.hu 2007.06.14. 19:53:01

Ahogy néztem a filmecskében, a páciens digitális formában kézhez kapta az eredményt. MI mikor juthatunk el ide? Már úgy értem, hogy egy egyszerű előhívott, nagy méretű rtg. felvételt félháznyi bortékban kelljen a betegnek cipelni magával orvostól orvosig a 21. században... Szerintem egy CD ára _maximum_ 50 Ft, míg a rtg, stb. képalkotó eljárások eredményének előhívása sokkal több. Meglátásom szerint ha itt (is) lehetne spórolni, akkor lenne pénz a modern, vizsgálatokat megkönnyítő és "kellemesebbé" tevő masinákra is.

orsyy 2008.03.27. 22:29:06

Hát nekem vost volt bél tükrözésem és nekem ez semm tünik jobnak,a legjob megoldás az lenne amit már a britek is használnak,kaprszula és benne a kamera!!akora mint egy gyogyszer!!
süti beállítások módosítása