MedIQ

Azért megpróbálok távol maradni a bulvárszagú orvoslástól (úgysem fog sikerülni...):

Byron and Lincoln Ryman ikrek és egy perccel születtek egymás után, csakhogy Lincoln sokszorta kisebb volt bátyjánál azért, mert egy ritka betegség állt fent náluk, a twin-to-twin transzfúzió. Az egyik ikerpár kevesebb vért kapott, míg a másik éppenhogy többet a méhlepényben lévő kóros anasztomózis (érösszeköttetés) miatt. Ma már jól vannak és Lincoln is rohamosan fejlődik.



Az Origó Egészség egy robothernyót mutat be (ki ne hagyjátok a videót!), ami a dobogó szíven járva tud kisebb-nagyobb beavatkozásokat elvégezni.

A világ első terapixeles képét miből készítették el, hát persze, hogy rákos szövetből. A kép maga 4GB! méretű és nem azért fontos, mert tényleg szép színes, hanem mert így elképesztő felbontású szövettani képeket lehet majd készíteni, ami nagyban megkönnyíteni a diagnózist sok esetben. 225 szövettani metszetből sikerült megalkotni. (Link via Hírbehozó)



Egy fiúcska Oregon államában fülpanaszokkal (ropogást hallott) ment orvoshoz, aki radír (nem is más!) méretű pókokat talált a fülében. Tehát kedves medikus kollegák, a tinnitus nem mindig az, aminek látszik...

Egy brit hölgy 70 kg-os lábbal rendelkezik, miközben talán az egész teste nem nyom annyit. Proteu-szindrómában szenved és azon munkálkodik, hogy felhívja a figyelmet erre a ritka, de annál súlyosabb kórra. Talán 120 ember szenved ebben világszerte és a csontok, lágyrészek abnormális mértékű növekedésével jár együtt. Az elefántembernek hívott Joseph Merrick is valószínűsíthetően emiatt volt olyan, amilyen. Az amputáció előtt Mandy Sellars szeretne még minél több helyen beszélni erről a komoly problémáról.


A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6773425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

saco · http://saco.freeblog.hu 2007.05.10. 12:32:56

Erről a Proteu-szindrómáról már olvastam régen, szörnyű lehet :(

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.05.10. 16:43:33

Hihetetlen,hogy mik vannak!
Csoda,hogy mindkét baba megszületett,és életben is maradt!

Ez a szindróma meg...huh,hogy képes mozgatni a lábait?

Pókok: már hallottam nem egy hazai esetről is,ezért én mindig megnézem lefekvés előtt van-e pók a szobában!:)

Medicus Varietas Quinqueecclesiensis 2007.05.10. 19:18:31

Nos nem tudom, de azért ez a pókos dolog elég misztikusan hangzik...Mondjuk láttam már furcsa dolgokat, mert édesapám is orvos, de azért szerintem az a pók egy pók volt...nem hiszem, hogy több belefért volna.
A robotkukac meg nagyon király, azért még mindig kellemesebb lehet egy szívburok alatt mászkáló bigyó, mint egy teljesen felnyitott mellkas...
süti beállítások módosítása