MedIQ

A Nature Genetics most megjelent cikke szerint egy génvariáns miatt. Kutatók 6 éven át kutatták 10,000 kínai DNS-ét és azt találták, hogy egy génvariáns gyakrabban fordul elő azokban, akik rákmentesek maradtak.

A CASP-8, azaz a kaszpáz-8-at kódoló génről van szó, mely a programozott sejthalálban játszik szerepet.

Az eredmény azért lehet fontos, mert ez a génvariáns később akár segíthetne megtalálni a rákra magasabb rizikóval rendelkezőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr9762224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dokikám 2007.04.23. 10:04:42

Az eredmény érdekes, de elég súlytalan a 800.000.000 kínait bevonó CHINA STUDY eredményeihez képest, amly szerint a rák előfordulása egyértelműen köthető volt a az állati eredetű táplálékok fogyasztásához. "Kínai gén" ide vagy oda, a kínaiak degeneratív megbetegedésének oka ugyanaz, és ugyanolyan arányú, mint ondjuk az amerikaiaké, ha életszínvonaluk megengedi, hogy több, mint 10% legyen az állati eredetű táplálék az étrendjükben.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.04.23. 17:27:52

Én úgy tudtam,a szójának köszönhetik,hogy kevesebb a rákos megbetegedés.És azt is,hogy 'nincs' menopausájuk a nőknek.
süti beállítások módosítása