MedIQ

Két új eszközt mutatnék be, az egyik egy házi megtermékenyítő csomag, ami tartalmaz egy spermiumgyűjtőt, egy méhnyakhoz helyezhető sapkát (a spermiumok így könnyebben juthatnak el a petesejthet), ovulációt előrejelző eszközt, naptárral ellátott naplót és  terhességi teszteket. Az USA-ban jelenleg csak receptre lehet kapni. 



A másik a magzat nemének meghatározására szolgál. A Pink or Blue teszt egy csepp anyai vérből már a hatodik terhességi héten meg tudja állapítani, hogy fiú lesz a gyermek vagy lány. Az anyai vérben kis mennyiségben megtalálható magzati DNS Y kromoszómáját mutatja ki. A blog szerzője jól emeli ki, hogy nem jobb inkább várni vele? Csak az a lényeg, hogy egészséges legyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr8851442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kereso75 · http://kereses.blog.hu 2007.03.27. 11:47:00

Nekem egy komoly fenntartásom van a magzat nemének meghatározásával, hogy valakinek ez esetleg szemponttá válik az abortusz kérdésben...

8ender 2007.03.28. 05:42:39

Progress! Jó esetben itt lép be egy orvos vagy mondjuk egy (kórházi) szociális munkás, aki beszélget a terhes nővel. Nem kell meggyőzni, hiszen a cél nem az, hogy ráerőszakolják azt, hogy ha nem akar egy babát, akkor is megtartsa. A cél az, hogy a nő átgondolja, miért is szeretné elvetetni a babát, esetleg megvilágítani olyan dolgokat, amiket nem tud vagy nem jól tud a nő, de az is tisztázható, hogy egyáltalán ő akarja-e megszakítani a terhességet vagy inkább más családtag... A baba megtartása esetén két irányba mehet el a hatása: 1. ha megszületik a baba, mégis megkedveli, és elfogadja a nemét 2. Nem fogadja el a nemét (és akár odáig is mehet a dolog, hogy más neműként neveli vagy érezteti vele, hogy nem örül annak, hogy olyan nemmel bír, amilyennel).
Az abortusz egy igen komoly és komplex téma...

8ender 2007.03.28. 05:54:13

Egyébként érdeklődéssel olvastam erről a házi megtermékenyítő csomagról, mert 2 éve a Szigeten az Élő könyvtár (kiváló kezdeményezés!!!) keretein belül beszélgettem egy leszbikus nővel és ő mesélte, hogy ma már vannak olyan házi használatra gyártott eszközök, melyekkel egy leszbikus egy férfival történő közvetlen nemi aktus nélkül válhat állapotossá. Ahogy elmondta, meleg pároknak nem szeretnek babát adni, megtermékenyített petesejtet beültetni és nálunk a spermabank dolog sem igazán működik. Illetve szeretnék megválasztani, ki lesz az apa (mondjuk egy jóbarát) és erre vannak már biz. boltokban kapható HÁZI eszközök. Amikor olvastam a hírt, rögtön a fent említett dolog jutott eszembe. Aztán a szövegben a köv. ponthoz jutottam: "Az USA-ban jelenleg csak receptre lehet kapni.". Ahogy a Bolondos Dallamok (Looney tunes) c. rajzfilmkötegben Tapsi Hapsi mondja: "Ez van srácok!" (That's all folks!)

ui: Nem azért írtam erről, hogy bármiféle vitát indítsak, csak gondoltam, érdekes lehet.

Gréta 2007.06.27. 18:00:04

Három kisfiú édesanyja vagyok, és nagyon szeretnénk egy negyedik babát, de persze mind a ketten lányra vágyunk. Nagyon jó lenne, ha meg lehetne PRÓBÁLNI meghatározni a baba nemét. Természetesen a kiskrapeknak is örülni fogunk!!!
süti beállítások módosítása