MedIQ

Ha már a videójátékoknál tartunk, felfrissítem egyik sikeres témámat: küzdelem a rák ellen videójátékokkal.

A Hopelab nevű non-profit szervezet kifejlesztette a Re-Mission számítógépes játékot, melyben egy Roxxi nevű karakterrel a test véráramában kalandozunk, és meghatározott gyógyszermolekulákkal, antibiotikumokkal pusztítjuk a rákos sejteket és baktériumokat. A HopeLab céljai közé tartozik az életminőség javítása, a rákkal kapcsolatos információk elsajátíttatása és a páciensek önbizalmának növelése.

 

Kimutatásuk szerint, a kísérletbe bevont fiatal betegek 80%-a jobban reagált a kezelésekre, könnyebben tudtak alkalmazkodni orvosukhoz, megértették, mit miért csinálnak velük és a gyógyszereiket is gond nélkül beszedték. Azaz elhitték, hogy a terápia segíthet.

Egy egész közösség épült a dolog köré, számtalan betegből, akik egymást segítik, hol a játékról adott plusz információkkal, hol olyan listákkal, mint ez: Mik voltak a legfurcsább mellékhatásaid?

A cég most új célokat tűzött ki az autizmus, depresszív betegségek, sarlósejtes vérszegénység és az elhízás terápiájában.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr2141451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása