MedIQ

Egész életemben játszottam videójátékokkal. Az Amigától kezdve az egyszerűbb, majd durvább PC-ken keresztül a Nintendo Wii-ig és XBOX-ig. Azt tapasztalom, hogy amikor olyanok, akik sosem játszanak videójátékosokról beszélnek, általában otthon ülő, lusta tinédzserekként írják le őket. 

A játékipar és a körülötte lévő technológia fejlődésével ez szerintem pont, hogy másképpen lesz. Amint a virtuális valóságot az otthonunkba hozzák el az elérhető árú eszközök, ez drasztikusan változni. fog. Mi lenne, ha egy eszközön állva is futni kellene ahhoz, hogy a karakterünk a játékban is mozogjon? 

A terület nem új, exergaming-nek hívják. Arról szól, hogyan lehet rávenni a játékosokat a mozgásra gamifikációval. Aki játszott már bonyolultabb játékkal, tudja, milyen nagyszerű érzés végigvezetni egy szereplőt a karakterfejlődésen és milyen vele együtt fejlődni. Amikor mindez szó szerint a szemünk előtt játszódik le, már csak azt kell hozzátenni, hogy a napi testmozgásban is megjelenlen ez a plusz motiváció.

omni-virtual-reality-treadmill-8091.jpg

Az Omni nevű futópad ezt igyekszik megvalósítani (az ára egyelőre kb. 200 000 Ft + szállítás). A játékos nem esik el, hiszen a derekánál fogva tartja egy szerkezet miközben fut, guggol vagy ugrik fizikailag átélve a játék minden elemét. Ha ezeket a technológiákat jól egyesítik, a videójátékkal élő tinédzserek hamarosan a jövő atlétái lehetnek. 

Új angol nyelvű videóm (angol felirattal) is erről szól.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr617954716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása