MedIQ

A Mentők blog osztott meg egy eléggé megdöbbentő cikket, mely szerint egy skót tinédzser éjjel egy autóból fotózta le Craig Williams-et, akit nemsokkal azelőtt ütött el egy autó. A képet feltöltötte Twitter csatornájára, ahol arra a kérdésre, miért nem ment oda segíteni azt írta, félt, hogy a férfi bántaná őt. Azóta elfogták és a Twitter oldala is törlésre került. Williams pedig a kórházban később életét vesztette. 

scottish-teen-tweets-pic-of-dying-man-e1343786428381.jpeg

Ő töltötte fel a képet.

A dolog sajnos nem egyedi. Néhány hete történt, hogy egy brit bevásárolóközpont harmadik emeletéről lezuhanó öngyilkos férfi holttestét azonnal lefényképezték és feltöltötték egy közösségi oldalra (nem említik, melyikre). A rendőrség is kiemelte, mennyire érzéketlen cselekedet az ilyen.

Még mielőtt bárki is a "közösségi média nemzedékének" hiányosságaira gondolna, fontos megjegyezni, hogy az ilyen hírekhez a közösségi médiának nincsen köze, legfeljebb megkönnyíti a hírek, fotók vándorlását, de az érzéketlenség és a megfelelő nevelés hiánya internet-független. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr144705538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása