MedIQ

A Várószoba.hu közösségi oldal születésénél én is jelen voltam és most, hogy 3 éves lesz, feltettem pár kérdést Jóföldi Endrének, aki alapítója és vezetője is, másrészt pedig a Keresés blog szerkesztője.

1) Mikor indult a Várószoba és milyen céllal? Voltak akkoriban hasonló oldalak hazánkban?

A kezdeti tesztelgetés után 2008 elején indult el a szolgáltatás. Mi úgy tudjuk akkoriban még nem működött hasonló koncepcióval ilyen oldal itthon. Ma is tartom, hogy az általános közösségi oldalak mellett pontosan az olyan közösségeknek van létjogosultsága, ahol fontos a résztvevők anonimitása, mint például a betegközösségek. Azt hiszem érthető módon senki sem szeretné, ha a hétköznapi ismerősei, netalán munkaadója tudna betegségének részleteiről.

2) Milyen gyorsan nőtt a felhasználói bázis? Alakultak ki igazi közösségek?

Nem túl gyorsan, hiszen mi technológiai cégként nem fordítottunk ennek növelésére igazán figyelmet, de elindult egyfajta organikus növekedés. Ma már 6 olyan betegközösség van, aminek 100 feletti tagja van. Fontos azonban látni, hogy nem önmagában ezek a számok az érdekesek. Ami még jelentősebb, hogy bizonyos ritkább betegségek esetében (pl a bppv vagy a ganglion) is sorstársakra találhatnak a betegek.

3) Találkoztatok érdekes vagy meglepő történetekkel?

Nagyon sok érdekes, vagy éppen inspiráló történet van. Meg vagyunk győződve, hogy valódi segítséget nyújthatnak egymásnak ezek az orvosi szempontból bizonyára szubjektív, de személyes élettapasztalatok. Pontosan ezért érdemes bekapcsolódni egy magunkat vagy éppen családtagunkat érintő betegközösség életébe.

4) Milyen jellegű az együttműködésetek a betegszervezetekkel?

Szívesen lehetőséget adtunk eddig is, hogy megjelenjenek az oldalunkon. Természetesen itt lehetne még továbbfejleszteni a Várószoba által nyújtottakat.

5) Mik a tervek a közeljövőt tekintve, merre futhat ki a Várószoba és mit tekintenél te sikernek?

A várószobában a közeljövőben jelentősebb változások várhatóak. Annyit elárulhatok, hogy tulajdonosváltásra fog sor kerülni, ami mindenképpen jó hír, hiszen nagyobb közönséghez tud majd eljutni a közösség híre, és reméljük még több beteg számára lesz segítség ez a szolgáltatás.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr473180755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása