MedIQ

Ausztráliában gyakran óriási távolság van beteg és kórház között, így a vidéki orvosok szerepe sokszorosára nő. Ilyen helyzetekben, ha például egy furcsa anyajegyet kell megvizsgálni, nem utaztatják a beteget több ezer km-en át, hanem egy mobil mikroszkóppal képet készítenek, elküldik a klinikának, ahol azt nagyobb felbontásban elemzik és megszületik a döntés. A gond csak az, hogy ezek a műszerek általában drágák. Aydogan Ozcan Kaliforniából olyan olcsó szerkezetet fejlesztett, mellyel akár vérmintát is lehet mikroszkópikusan elemezni, többek között. 

További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr962095279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.23. 21:51:17

na ez valóban újítás

DE
az amcsik nem tudnak leszokni bullshit hyperól

"HIV infected patient" immunstátuszát ezzel ugyan nem fogják megállapítani:

azt ugyanis KVANTITATÍV vérképből lehet, ami flócit jelent meg szerológiát, nem mikit

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.06.23. 21:56:42

ja és az érdekelne,

hogy hol is van a mikrószkópos optika, aminek a vizsgált minta és a mobil kamerája között kell elhelyezkednie, ha valóban normál kamerás mobilokat használnak, nem speciális optikájúakat
süti beállítások módosítása