MedIQ

Amikor valamelyik klinikán vagy kórházban adok elő és elmondom, hogy naponta 250 blogot és szaklapot tudok néhány perc ráfordítással átnézni, nehezen hisznek nekem. Ehhez persze meg kell tanulni az RSS használatát, még ha nem is tart sokáig. De azt a választ kapom, hogy még erre sincs ideje egy praktizáló orvosnak, amit teljesen megértek. Ezért hoztam létre a lehető legegyszerűbben használható orvosi hírkövetőt, mely csak válogatott forrásokban keres és néhány kattintással személyre szabottá tehetjük az egészet. A Magyar Orvosi Kamara is írt már róla. A legújabb téma, amit lefed a PeRSSonalized Medicine, a genetika

perss genetics

Mitől egyedi a PeRSSonalized Medicine?

  • Betegségek és szakterületek szerint vannak felosztva a források.
  • Személyre lehet szabni a hírkövetőt, így mintegy egyedi orvosi lapot lehet készíteni.
  • Lehet keresni az adatbázisban, azaz egy orvosi szempontból válogatott hálózatban.
  • A Pubmed orvosi kereső legújabb cikkeit is megkaphatjuk egy helyen, így nem kell visszajárni a Pubmedre és újra és újra beírni kedvenc keresőszavunkat.
  • Közösségi projekt, mivel rengeteg, jobbnál jobb forrást kapok az olvasóktól, azokat átnézem és bekerülhetnek az adatbázisba.
  • Jelenleg 6 nyelven működik és még 6 nyelven fog a közeljövőben.

 

webicina newsletter

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr281456443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása