MedIQ

Ha nem is igazi telepátia és bár nem használható jelenleg annyira, mint szeretnénk, az ötlet dícséretes és egy kis fejlesztéssel sokat segíthet például a locked-in szindrómával rendelkező pácienseken, akik tökéletes tudatállapotuk ellenére nem képesek a külvilággal kommunikálni.

Az agy EEG (elektro-enkefalogram) hullámait használja fel a készülék. Az ABC betűi egyenként villannak fel a képernyőn és ha mi egy betűre koncentrálunk, amikor az felvillan, változás keletkezik az EEG képünkben. Így a legjobbak 8 betű/perc sebességgel tudnak kommunikálni. Nem valami gyors, de hatalmas javulás az igen/nem válaszokhoz képpest.

Éppen egy ilyen esetet mutat be a Dr. House legutóbbi része is, ahol a beteg egy kurzort tanul meg felfelé (igen) és lefelé (nem) mozgatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr381117252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása