MedIQ

Az anatómia nem a legegyszerűbb tantárgy, de minden azon múlik, milyen oktatási anyagból kell dolgozni. A cél az lenne, hogy otthon is hozzáférhessünk egyszerű, olcsó, de jó minőségű oktatási eszközökhöz.

Louis Thomas Jerôme Auzoux 19. századi francia orvos volt, aki medikus korában megunta, hogy a boncolás során gyorsan bomlanak a képletek, és olyan eszközöket szeretett volna, melyekből otthon is tanulhat. Így papírmasé figurákat kezdett készíteni, melyeket aztán orvossá válásának évében be is mutatott a francia orvosi akadémiának. Néhány példa munkásságából:




Forrás

Igaz, ma már nem ilyenekre hagyatkozunk, hanem 3D-s megoldásokra, de azért hasznos lett volna, ha ilyenekkel tanulhatok az anatómiavizsgámra.

További olvasmány:

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr73390056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása