MedIQ

A MedIQ olvasói tudják, hogy a genetika legújabb vívmányairól gyakran írok, mert némelyikükben komoly jövőt látok. Viszont vannak olyan dolgok, amiket én sem tudok támogatni. A ScientificMatch.com szolgáltatását talán még maguk a készítők sem gondolták komolyan.


Semisonic albumborítója

A történet hasonlít a személyre szabott genetika világához. Egy eszköz segítségével a szájnyálkahártyából mintát "kaparok" és azt, egy előre, erre a célra elkészített borítékban visszaküldöm a labornak. Ott kivonják a DNS-emet, azaz örökítő anyagomat a nyálmintából azért, hogy nekem megfelelő partnert találjanak. Azaz:

  1. Regisztrálok
  2. Fizetek (1,995.95$-t évente)
  3. Megkapom a csomagot.
  4. Nyálkahártyamintát veszek és visszaküldöm.
  5. Két hét múlva online tudom ellenőrizni az eredményeimet.
  6. Emellett beállítom, hogy milyen partnert keresek.


Na és hogy jön a DNS-em a párkereséshez? Kutatások tucatjaival próbálják igazolni, hogy olyan párt választanak,

  • akinek illata a legközelebb áll hozzánk.
  • aki immunológiailag "passzol" hozzánk.
  • akivel a genetikai egyezések miatt (nem térnek ki rá, hogy mire gondolnak pontosan az MHC gének a kórokozók elleni küzdelemben betöltött szerepén kívül) nagyobb eséllyel lesz egészséges gyermekünk (mintha csak a genetikán múlna).

A szolgáltatás egyelőre csak az USA keleti partjának egy szegmensén vehető igénybe.

A dolog egyébként nem olyan vicces/ötletes, mint látszik. Ha DNS-t elemeznek, annak komoly következményei lehetnek. Mi biztosítja, hogy nem használják fel genetikai kódomat más célokra. Mi biztosítja a biztonságomat (a borítékra írt kódszám?)?


Forrás

Ha egy kapcsolat ilyen, immunológiai alapokon nyugszik... Még Fred Durst is megmondta, hogy Chemistry is everything, and we're anything but this.

Viszont afelől biztos vagyok, hogy nem ez lesz az utolsó elfuserált termék, amit DNS-elemzéssel hoznak összefüggésbe. Ha bárki talál még ennél is rosszabb ötletet, írjon bátran.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr85286704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása