MedIQ

Először kezdjük két érdekes genetikáról szóló cikkel.


  • Új eredmények a sarlósejtes vérszegénység kutatásában: A sarlósejtes vérszegénységet okozó génnel bíró egerek bőrének sejtjeit olyan őssejtekké alakították át, melyek nem tartalmazták a hibás gént, és ezeket a vérképző sejteket juttatták vissza az egér szervezetébe, jelentős javulást érve el ezzel. Persze számtalan akadály maradt még, például a lehetséges daganatképző hatás.




  • 603.32 szó 54.2 másodperc alatt. A Guinness rekorder Fran Capo ilyen gyorsan tud beszélni. Hogyan? Valószínűleg az ok az agya Broadmann 44-esnek nevezett régiójában, a Broca-mezőben keresendő. Az a terület, mely egyébként a beszédért felelős, neki fokozottan képes működni. Furcsa mód viszont a koffein lelassítja.




A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr39265186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.12.16. 18:28:50

Azta,de gyorsan képes beszélni!
Kíváncsi lennék volt-e valaha epilepsziás rohama!
süti beállítások módosítása