MedIQ

Igazi videóegyveleget sikerült mára összehozni az orvosi blogvilág híreiből:

  • Egy indiai orvoscsoport 24 órás műtéten távolította el a kislány 2-2 extra kezét és lábát. Valószínűleg összenőtt ikertestvérről volt szó (Unbounded Medicine).



  • Most lenne jó, ha a Farma blog aktív lenne. A lenti videó azt hivatott bemutatni, hogy az orvoslátogató gyógyszerügynökök milyen taktikákhoz folyamodnak, amikor az orvos meggyőzésére pályáznak. A kis ajándékok (tollak, egérpadok, stb.) általában jó hatást váltanak ki. Íme egy lista, mely az ilyen taktikákat ecseteli. (Clinical Cases)



  • 2025 legígéretesebb innovációi: Köztük a személyre szabott orvoslás és a biomarkerek is. Ha valaki ezekről szeretne magyarul olvasni, javaslom ezt a linket. (The Pondering Primate)

Eheti összeállításomban szeretném felhívni a figyelmet a Leendő Kutató Orvosok Társaságára (Konet.hq.hu). Részlet Nánási Tibor alapító leveléből:

A K.O. - Leendő Kutató Orvosok Társasága azért jött létre, hogy összefogja a jövő kutatóit - orvosokat, gyógyszerészeket, biológusokat, mérnököket, pszichológusokat és mindenkit, aki a következő évtizedekben a természettudományos kutatás szereplője lesz. Erre egy ilyen mértékben klinikumorientált, a kutatóorvosi szemlélettől nagyon-nagyon távoli képzésben sajnos kiemelten szükség van. Egyelőre még csak Pesten létezünk, de a következő években tervezzük, hogy felvesszük a kapcsolatot a többi orvosegyetemmel is.


Nagyszerű kezdeményezés, próálok majd segíteni a debreceni megalakulásában is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr88237303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása