MedIQ

Ezentúl gyakrabban fogok rövid összefoglalókat írni arról, milyen érdekes posztok, hasznos cikkek jelentek meg az orvosi blogvilágban akár angol, akár magyar nyelven. Íme a mai adag:






  • Az első eset a popcorn-tüdőről. Egy férfi napi 2-3 csomag popcornt evett meg évtizedeken keresztül és végül ún. popcorn tüdeje lett. Persze nem azért, mert belélegezte a pattogatott kukorica darabokat, hanem inkább a kisebb szemcsék (az ízesítésként használt vaj) okozták a tüdő károsodását (bronchiolitis obliterans).

  • Lehet későn szólok, de a vasárnapi Népszabadságban megjelent egy cikk a web 2.0 és a tudomány világáról, benne a MedIQ-kel is:

Tudományos blogból is olyan sok van már, hogy érdemes összegyűjteni az elmúlt időszakok legjobb írásait azok számára, akik nem látogatják végig naponta a blogokat. Ezt teszik a blogkarneválok, pl. a MedIQ nevű blog magyar orvostanhallgató írója rendszeresen készít ilyen összefoglalókat. Ezen a blogon olvashatunk a web 2.0, azaz a felhasználók által alakított web orvostudományban való felhasználási lehetőségeiről vagy arról is, hogyan használható a Second Life nevű hálózati szerepjáték az orvoslásban, tudósképzésben.


A szerző Kazai Anita, aki valamilyen oknál fogva nem említi a blogszerzők nevét, kivéve néhány nemzetközi példát. Ehhez pollnernek biztosan lenne néhány szava. Egyébként a cikk alapján nagyon jártas ebben a web 2.0-vel zsúfolt tudományos világban. Igazán áttekintő olvasmányt írt.

  • És végül egy kis gondolkodtatás. A Crooked Brains nagyszerű feladatokkal szolgált, egyet hoztam el ide. A cél, hogy váltakozzon egymással a félig üres és a félig teli pohár, de úgy, hogy csak egy poharat lehet elmozdítani. Megoldás a kép alatt.


A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr67159143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

start4 2007.09.13. 09:55:28

Mindenesetre van vicees rész is a cikkben, mégpedig ez: "Az RSS azért is jobb, mint egy e-mailes hírlevél, mert így nem kapunk spameket, kéretlen reklámokat."

:)

Shimoda · www.konzervatorium.blog.hu 2007.10.05. 17:42:20

Ja igen, az a Kazai Anita, aki pszichiáternek kiadva magát terápiás kezeléseket vállal, holott nincs pszichiáter szakvizsgája, csak egy évekkel ezelőtt szerzett (azóta bizonyára elévült) általános orvosi diplomája...
süti beállítások módosítása