MedIQ

A Dél-Karolinai Orvosi Egyetem elindított egy olyan projektet, melynek keretein belül podcasteket és videocasteket kínálnak az olvasóknak/pácienseknek a  legfrissebb egészségügyi információkról orvosaik előadásában. A podcast egy hangfájl, a videocast pedig mozgókép, melyek mintegy a blogposztokat, a blogok cikkeit is helyettesíthetik. Így könnyítik meg, illetve teszik kényelmesebbé az egyes orvosok véleményének, tudásának átadását.



A Clinical Cases and Images blogon további podcastekről olvashatunk.

Magyarországon egyetlen orvosi videocastről tudok, podcastről egyelőre egyáltalán nem.

Papp Zoltán professzor úr honlapján (pappszuleszet.hu) interaktív fórumot működtet, azaz videóüzenetben válaszol a fórumon felmerülő kérdésekre. Nem tudok elképzelni ennél meggyőzőbb módszert arra, hogy a kérdezők kíváncsiságát kielégítse egy orvos. Akár már akkor megismerhetik, amikor még nem is jártak nála.



Mivel az egészségügy eltolódik a szolgáltatás fogalomkörébe, ennek kulcsjelentősége lesz később. Márpedig akik az elsők között lesznek, azok annál többet lesznek linkelve.

Meghallgatnád/megnéznéd orvosodat ilyen formában a weben mielőtt elmész hozzá?

Nem tervezek ilyet még jó ideig, de mindenesetre ma beruházok egy webkamerára.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr39138661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mediocre 2007.08.13. 21:44:55

Én tuti megnézném a dokimat videocaston.
süti beállítások módosítása