MedIQ

A tegnapi, bungee jumpingos történet után (ami az index.hu új rendszerének köszönhetően egy napja a kezdőlapon van), íme még két érdekes eset.

Először egy 44 éves férfiről, aki igencsak meglepte orvosait. A felvételeken látszik, hogy az agykamrái jelentősen tágultak, mivel túl sok bennük a liquor folyadék. A jobb oldali kép mutatná a normális helyzetet. Orvosai szerint legalább 50-75%-os az agyállományának a beszűkülése. A dologban az az érdekesség, hogy a férfi nem visszamaradott mentálisan. Az IQ-ja 75, tehát átlag alatti, de normális életet él, két gyermeke van. A magyarázat az lehet, hogy az agy elképesztő alkalmazkodási képességgel rendelkezik, és mivel ez az állapot hosszú idő alatt alakult ki, volt idő a megfelelő adaptációra.



A másik eset Kanadában történt. Egy férfi iPodjával kocogott, éppen zenét hallgatva, amikor belecsapott a villám. Mármint a készülékébe. Ennek következtében megsérültek dobhártyái és eltört az állkapcsa. Pontosítva nem közvetlenül kapott villámcsapást, mivel egy közelében lévő fát csapott meg először a villám, őt csak egy ún. "side-flash" ért el. Akkor történik ilyen, ha valaki villámcsapás közelében tartózkodik és van olyan közeg (nagy mértékű izzadás, fémkészülék), mely az áramot a testbe irányítja. Két métert repült a hirtelen izomösszehúzódás következtében.


(Forrás)

Egyre több egyedülálló (néhol teljesen irreális) eset lát napvilágot, de nincs min meglepődnünk, ha van már Wiiitis, diabulémia vagy prosztatempátia is.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr72124933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Engusz 2007.07.28. 13:06:37

Valamikor május végén egy hétfő délutánon egymás után vonultak el felettünk a viharfelhők. Én az egyiknél a szobám nyitott ablakából a telefonommal kameráztam és egyszer csak egy hatalmas durranás volt egy fehér villanással és a jobb mutató ujjammat megcsípte az áram és a mellkasom bal része elkezdett fájni és nehezen kaptam levegőt pár percig. Ez is hasonló eset volt?
süti beállítások módosítása