MedIQ

photo-4_1371994238.jpg_650x867

Rafael Grossmann venezulai származású amerikai orvossal először a Twitteren ismerkedtem meg, majd a februári, NASA központban tartott Futuremed kurzuson kezdtem el ötletelni vele a Google Glass lehetséges orvosi használatáról, és legutóbb Párizsban a Doctors 2.0 and You konferencián találkoztunk, ahol egyrészt felvehettem magam is a szemüveget, másrészt mesélte, hogy hamarosan leteszteli műtéti körülmények között. Végre megtörtént.

Egyelőre megvannak a maga technikai korlátai (néha fülsiketítően hangos, internet nélkül hasznavehetetlen), sőt etikai is (ki kerülhet a videóra), de ma azt írta nekem Twitteren, hogy ötleteljünk újra, hogyan lehetne ezt ésszerűen felhasználni. Nagy szerencséje volt, hogy a kórháza engedélyt adott a tesztelésre.

Ötleteket természetesen mi is örömmel veszünk!

Gondoljunk bele, milyen lesz, amikor minden műtétet a sebész szemszögéből rögzítenek majd és a potenciális hibákat nem embereket fogják keresni a felvételeken, hanem az IBM Watson nevű szuperszámítógépe.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr575374552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása