MedIQ

A napokban beszéltem egy belga csapattal, akik azt tervezik, hogy megreformálják a vértesztek világát. Ha volt valaha valaki kezében vérteszt eredménye, akkor tudja, abból nem egyszerű kimenni. A kis csillag, mely azt jelzi, hogy a labor által használt tartományoktól eltért a mi értékünk, az nem nagy segítséget nyújt az értelmezésben. A lenti két ábra mutatja a tavalyi Wired cikkből, hogy mire is gondolnak.

Napjainkban:

A cél (külön kiemelve, mi tért el és mennyire, mit tehetünk, minden eredmény ábrázolva, stb.):

Van, akinek a második megoldás nem tetszik? Ha van, miért nem?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr192798123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KZsuzsa · http://deepindata.com 2011.04.08. 12:29:23

a saját érték szerintem a másodikon helypazarlón van, ráadásul számomra nem emelkedik ki jól, keresnem kellett, hogy akkor most a sok zöld-narancs-pirosból akkor most melyik ami én volnék?
Illetve talán már túl színes - jó a színes (bár elég esélytelennek tűnik, hogy színes nyomtatóra áldozzanak az itthoni kórházak/orvosok, mikor a fekete-fehér is sok helyen őskövület.
De fekete-fehérben is lehetne úgy vizualizálni, hogy egy jobban áttekinthető, de több papírt nem igénylő eredményt kapjon az ember.

Bővíz László - JUEX · http://juex.blog.hu 2011.04.09. 16:04:55

Szerintem is a színek túlhasználata a legnagyobb hibája. A skálák helyett az eredményt kéne színezni, hogy első ránézésre látszódjon belőle, hogy sok zöldem vagy sok pirosam van.
süti beállítások módosítása