MedIQ

Újfajta betegség van megjelenőben azoknál a cégeknél, ahol a tartalom moderálása része a munkafolyamatnak. Közösségi oldalakon, Youtube-on és más site-okon, ahol a felhasználók töltenek fel tartalmat, de azt moderálni kell, ott alkalmazzák az ún. "internet content moderátorokat".

A New York Times közölt cikket, melyben kifejtik, a moderátorok többsége egyszerűen nem volt felkészülve arra a tartalomra, amivel a szűrési folyamat során találkozniuk kell (állatkínzásos, bűncselekménnyel összefüggő fotók, pornografikus perverziók, stb.). Van olyan közösségi oldal, ahol néhány moderátor hetente több százezer képet néz át. A Youtube-nál robotok szűrik a tartalmat és a felhasználók is jelezhetik, ha oda nem illő videó került a megosztóra, aztán manuális moderátorhoz kerül az anyag. A Youtube-nál csak egy éves szerződéseket kötnek és lehetőséget biztosítanak arra, hogy tanácsadásra is eljussanak a moderátorok az említett problémák miatt.

A teljes cikk itt.

A Nintendo Wii-itis és a prosztatempátia után már nem is olyan meglepő. Vajon mikor lesz BNO kódja?

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr592174749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazeltop 2010.07.28. 14:15:11

Egy bizonyos szinten meg tudom érteni a dolgot aztán meg mégsem. Szal aki ilyen munkára megy az alapból készülhet rá hogy érdekes dolgokat fog látni, aki meg nem bírja az ne menjen ilyenre.

Amúgy meg a 4chan látogatói közül kéne ilyen moderátorokat szerezni, azok tuti nem készülnének ki ennyitől :)
süti beállítások módosítása