MedIQ

Egy kínai cég készítménye kapott Európai Uniós engedélyt a napokban, amit azt jelenti, hogy otthon tudja a mellkasi panaszokkal rendelkező beteg ellenőrizni a szívinfarktus gyanúját. A teszt úgy működik, hogy egy vércseppet kell ráhelyezni és egy plusz jel jelzi a szívizomkárosodást a szívizom-specifikus zsírsavkötő fehérjén keresztül (hFABP), melynek szintje az infarktust követő egy órán belül jelentősen megemelkedik, ezzel olyan kórjelző értékekkel vetekszik, mint a Troponin vagy a CKMB.

Nagyon meggyőzőnek kell lennie a tesztnek, mivel a szívinfarktus nem olyan kórkép, amit egy egyszerű otthoni teszttel olyan könnyű lenne diagnosztizálni.

A cég egyébként más teszteket is gyárt, terhesség kimutatására és vesefunkció romlásának kimutatására.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr531865210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drBabai 2010.03.24. 21:59:02

Azért aki gyanakszik szívinfarktusra, legjobban teszi, ha nem tesztelget, hanem irány a kórház...
Az egy órán belül mit jelent? 59 perc múlva. Addig otthon csücsülget:)
Egy picit groteszken mókás:) dehát aki hülye, haljon meg...

szilvin 2010.04.01. 21:17:22

@drBabai: Az a baj, hogy a laikus beteg nem tudja, hogy nincs idő otthoni tesztelgetésre, ha egyszer a termék erre nem hívja fel a figyelmét. És ettől ő még nem hülye, csak nem ez a szakmája.
Gondolom, ez inkább akkor praktikus, ha a beteg már átesett egy infarktuson, esetleg volt már anginás rohama és nem árt résen lennie.
süti beállítások módosítása