MedIQ

  • A Konzíliumnak, az új magyar orvosi blogkarneválnak, saját blogja van. 

 

 

  • Az amerikai Lincoln város St Elizabeth Regional kórházában Karácsony napján eltűnt egy beteg és 5 nappal később találták meg holtan egy szobába bezárva. Közben természetesen a családja kereste őt, de más nevet használtak, mint amit a beteg felvételekor megadott. Kivizsgálást rendeltek el.

 

  • Új blogot fedeztem fel, a Pepita Zebrát, mely gyerekgyógyászatról, endokrinológiáról szól. Elég a legutóbbi, az autizmus és a vakcinák közötti vélt kapcsolat leleplezéséről szóló bejegyzését megnézni.

  • Kereshető adatbázist hoztak létre egy amerikai sürgősségi osztályra bekerült balesetek feljegyzéseiből. Van köztük néhány érdekesség, mint aki a televízió cstornaváltása közben fenékre esett és meghúzta a térdét. Vagy az a 100 éves hölgy, aki egy bulin sérült meg.

 

  • A British Medical Journal nagy hírű orvosi lap, mely nemrég kérte meg az olvasóit, hogy vigyázzanak jobban a környezetükre és nem utazzanak orvosi konferenciákra. Erre válaszként a Medgadget blog bemutatta, mennyi helyen járt az elmúlt évben a lap szerkesztősége és mennyire nem tartja be a saját útmutatóit. Tanulságos olvasmány.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr641714402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása