MedIQ

Megjelent végre az Orvosi Hetilapban Az orvostudomány és a világháló nyújtotta új lehetőségek című cikk, melyet szerzőtársammal, a magyar web 2.0 sebészével (vagy a magyar sebészet web kettősével, már nem is tudom...), Dubecz Attilával alkottunk közösen. Íme az absztrakt:

 
Bertalan Meskó1 , Attila Dubecz2

1
Debreceni Egyetem, Egészség- és Orvostudományi Centrum, Általános Orvostudományi Kar IV. évf. Debrecen

2Fővárosi Önkormányzat Szent István Kórház Sebészeti Osztály Budapest

A világháló jelentőségét felfedezése, kialakítása után rögtön felismerték az orvosok, akkoriban elsősorban a kapcsolattartás eszközeként használták. 2004 óta egy új kifejezés, a web 2.0 látott napvilágot, amely a közösségi webet takarja. Olyan szolgáltatásokról van szó, amelyek többsége ingyenes, és használatuk nem igényel informatikai tudást, valamint a felhasználó számára lehetővé teszi a visszajelzést a szolgáltatóhoz. A szerzők cikkükben rövid összefoglalást adnak a web 2.0 orvosi felhasználásáról. Az orvosi információ demokratizálódása ebben a nagyrészt empirikus tudományban és a hozzá tartozó hierarchikus struktúrában, mint a legtöbb fejlődés, a már látható előnyök mellett számos, még kiszámíthatatlan, de megelőzhető veszéllyel is jár. Ezért a szerzők javasolják, hogy az orvosok, egészségügyi dolgozók ne csak passzív befogadói, hanem aktív előállítói legyenek az internetes információnak.

 



Reméljük, hogy legalább néhány orvost rá tudunk venni arra, hogy kipróbáljon pár olyan eszközt, szolgáltatást, amiket a cikkben bemutatunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr65208226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása