MedIQ

Hát persze, hogy a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma.


Az Év Kórháza lett a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma az Egészségügyi Minisztérium által meghirdetett pályázaton.

A tárca év elején közzétett nyilvános kiírására minden Magyarországon bejegyzett városi, megyei, országos, önálló fekvőbeteg-ellátást nyújtó vagy fekvő- és járóbeteg-ellátást is működtető intézmény pályázhatott. A címet kis, közepes és nagy kórház kategóriában ítélték oda. A DEOEC ez utóbbiban, a 900 ágy feletti intézmények között vívta ki magának a rangos elismerést. A szakmai szervezetek és intézmények tagjaiból álló bíráló bizottság a beadott pályamű és a helyszíni látogatás alapján döntött az "Év Kórháza" cím odaítéléséről.

 

A kitüntetéssel a bírálók a közel 90 éves intézmény kiváló tevékenységét ismerték el. A pályázat az évente másfél millió ember gyógyulását segítő DEOEC vezetőit is megerősíti abban, hogy jó úton halad a korszerű, betegközpontú gyógyítás, a minőségi orvos- és egészségügyi szakemberképzés valamint az életminőséget javító kutatás-fejlesztés. A legmodernebb infrastruktúra megteremtését, a legkorszerűbb eszközök alkalmazását teszi lehetővé a daganatos, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésekben szenvedő betegek ellátásában, az Európai Unió támogatásával 12 milliárd forintból megvalósuló Auguszta program is – áll a DEOEC közleményében.
(via Hallgato.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr9360175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nita · http://freeyourmind.blog.hu 2007.04.19. 17:08:10

Jogon mesélte az előadó,még tavaly,hogy talán az egyetlen kórház/centrum az országban,ami gazdaságilag nyereségesen zárt!:)
süti beállítások módosítása