MedIQ

Ma is hallható lesz a Szonda a Kossuth Rádión 14:04 és 14:30 között. Az alábbi témákkal jelentkezik a tudományos szerkesztőség:

  • Több magyar kórházban egy éve folyik az a kutatás, amelynek lényege, hogy az intenzív osztályokon géppel lélegeztetett páciensek kezelésében pszichológusok is részt vesznek.
  • Magyar kutatók cikke a világ legrangosabb tudományos folyóiratában a Nature-ben csoportok, közösségek viselkedéséről, a sorsukat befolyásoló tényezőkről. A kutatásokból levonható következtetések alkalmazhatók a gyakorlatban is, például vállalatok szervezésében, életében. Vicsek Tamás fizikust hallhatják, akivel a cikk megjelenésekor a Nature is közölt interjút.
  • Allergia, ezúttal házikedvenceink szempontjából. Gráf Zoltán állatorvos beszél arról, hogy a macskák is lehetnek allergiásak ránk, emberekre.
  • Börtönök üzenete a történelem folyamán. Mezey Barna jogtörténész előadása a börtönépületekről szólt, arról, hogy egyes korokban a börtönbüntetés funkciói, üzenetei a társadalom felé, hogyan jelentek meg az építészetben.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr6558785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása