MedIQ

Mozirajongók láttak már exoszkeletont az Avatarban, Mátrix 2-3-ban vagy az Elysiumban, de ez nem része még a mindennapi orvosi gyakorlatnak. Egy holland klinikán viszont a napokban az lett. Ruben de Sain gerincsérülést szenvedett 10 éve, lebénult és kerekesszékbe került. Most viszont hazavitte a saját exoszkeletonját, amivel tud újra járni. Mint a filmekben. 

hoge-resolutie-36.jpg

Az exoszkeleton még több millió Ft-ba kerül, de nem sokáig. Ruben közösségi finanszírozással oldotta meg a dolgot és egyre több ilyen sztorit fogunk olvasni. Ha az egészségügyi rendszer nem használja fel a már elérhető technológiákat a páciensek életminőségének javítására, majd ők megoldják. Csak az a baj, hogy így az egyéni vállalkozói készségen és a pénztárcán fog múlni, hogy ki fér hozzá.

Az eszköz neve a ReWalk és az Ekso Bionics is ilyeneken dolgozik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr578311524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása