MedIQ

Hazaérkeztem a nagyszerű FutureMed kurzusról és terveim szerint mind a 6 napról készítek külön összefoglalót. A kaliforniai NASA központban megrendezett kurzus valóban egyedi volt, jelenleg kétség kívül a legrangosabb kurzus a jövő orvoslásáról és jelenlegi globális trendjeiről, sőt előadni is felkértek, de ne szaladjunk ennyire előre. 

Kaptunk egy elég részletes körbevezetést a NASA campus-án, ahol holdkutatók elmondták, hogy mi leszünk az első generáció, akik már látnak olyan embereket, akik örökre elhagyják a bolygót (valószínűleg a Marsra). 

Találkoztam a Scanadu főtanácsadójával, akinek már akkor orvosi weboldala volt, amikor én még nem is jártam az Interneten (1995 és Dr. Greene). Érdemes megnézni a videót, hogy tervezik átalakítani az orvoslást a betegek előtérbe helyezésével:

Elmondták, hogy mi vagyunk az első generáció, akiknek a Wi-fi teljesen magától értetődő igény. 

A Singularity University előtt (ez az egyetem áll a FutureMed mögött):

20130205_194732.jpg

Ilyen telerobot fogadott minket, amit egy résztvevő irányított néhány szobával odébb. Azt várják, hogy néhány éven belül így fognak orvosok praktizálni olyan területeken, ahol több ezer km van két klinika között és nem megoldható az ingázás. Beszélt és a képernyőn láttam az orvos arcát webkamerán keresztül.

20130204_203051.jpg

John Abele, a Boston Scientific vezetője azt mondta, hogy az 'arab tavasz" most az egészségügy felé közelít és óriási változások várhatók.

Csapatépítésként az ún. marshmallow challenge-t használták, azaz néhány spagettiszál, öntapadós papír és rövid kötél segítségével a lehető legmagasabbra kell a mályvacukrot emelni úgy, hogy magától megálljon. A mi csoportunk munkájának "terméke" 76cm-es lett. 

20130205_023939.jpg

A videóból kiderül, miért sikeresebbek az óvodások, mint a felnőttek ebben a speciális feladatban.

Este előadott Peter Diamandis, a Singularity University társalapítója, aki új könyvét muttatta be (Abundance). Kiemelte, hogy a világ sokkal jobb, mint ahogyan a média bemutatja, de a rossz hírek sugárzása egy normális jelenség, hiszen evolúciós szempontból a negatív hírnek van igazi hírértéke, hiszen az véd meg minket a természet csapásaitól, míg a pozitív hír ismerete szelekciós előnyt nem jelent.

Kiemelte, hogy az internetpenetrancia 10 éven belül 66% lesz globálisan, azaz 3 milliárd új elme fog csatlakozni az online világhoz a maguk saját ötleteivel, igényeivel és szokásaival.

Végül pedig kapott minden résztvevő egy FitBit One-t, ami a lépésszámot, lépcsőzést, megtett távolságot, elégetett kalóriát és az alvásunkat figyeli: 

 

A következő bejegyzésekben jönnek a további napok összefoglalói 3D-s nyomtatással és sebészrobotokkal.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr245080626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása