MedIQ

Egy amerikai kutatás szerint az elmúlt években megháromszorozódott az olyan halálesetek száma, amikor a zenét hallgató járókelő nem hallotta meg a robogó vonatot vagy a közeledő autót. 47 ilyen haláleset volt tavaly az USA-ban, méghozzá az esetek több mint fele vonatgázolás. 

Csak óvatosan!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr643742161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.24. 13:27:02

A figyelmetlenséget nem a fülhallgató okozza, hiszen van egyéb módja is a közeledő jármű észlelésének.
Kíváncsi vagyok, hogy összesen mennyi gyalogosgázolás történt az USA-ban.
Ha ahhoz képest a fülhallgatós áldozatok száma elenyésző, akkor statisztikailag nem mutatható ki összefüggés a fülhallgató és a gázolás között.

A fülhallgatós áldozatok számának növekedés inkább arra utal, hogy egyre több járókelő használ hordozható médialejátszót, így törvényszerű, hogy az áldozatok között is egyre többnél lesz ilyen eszköz.

(Biztos, hogy amerikai kutatás volt? Tipikusan a "brit tudósok" szoktak nyakatekert következtetéseket levonni.)

Meskó Berci · http://mediq.blog.hu/ 2012.01.24. 14:15:50

Biztosan amerikai kutatás volt (Unuversity of Maryland), egyébként valid pontot emeltél ki!

keseruimre (törölt) · http://jogiq.com 2012.01.24. 15:08:17

Hogy egy kis jogot is vigyünk a történetbe, a sértetti közrehatás a bíróság a büntetés kiszabása során értékeli, és ha volt közrehatás, akkor a terhelt javára értékeli azt.
süti beállítások módosítása