MedIQ

Kerri Morrone Sparling világhírű cukorbeteg blogger. Évek óta blogol, rengeteg olvasója van, blogdíjakat nyert, a legtöbb cég őt kéri fel új cukorbeteg műszerek tesztelésére. Igazi tudatos e-páciens. Régóta ismerem Kerrit és nemrég megkértem, mondja el egy videóban, miért érdemes szerinte egy e-páciensnek blogolnia. 

Íme a fordítás (nagyjából):

A nevem Kerri Sparling és 25 éve élek együtt az egyes típusú cukorbetegséggel. És részben az, ami segített, hogy egészséges maradjak, az a közösséghez tartozás és hogy azt érzem, nem vagyok egyedül. Néha megterhelő érzés betegnek lenni és ez egy olyan dolog, amire nem tud az orvos mit adni, hogy ez az érzés megszűnjön.

Erre a magányos érzésre nincs gyógyszer. Arra nincs gyógyszer, hogy én vagyok az egyetlen cukorbeteg több kilométeres körzetben. Ezt az érzést nem tudják megszüntetni. Ami megszünteti, az a tudat, hogy egy nagyobb közösség tagja vagyok. Erővel bír az, ha tudod, nem vagy egyedül.

Függetlenül attól, a jövő miket tartogat, a most a fontos. Az érzelmi egészséghez kulcsfontosságú a betegsztorik megosztása és az egy nálad hatalmasabb közösséghez való tartozás. Az érzelmi élet pedig létfontosságú a fizikai egészséghez.

Az orvosom nem mondhatja, hogy tudja min megyek keresztül, hacsak nem cukorbeteg maga is, egyébként csak találgathat. De a betegtársaim tudják. És egy közösség tagjának lenni igazán erőt ad. És ez az erő vezet a jó egészséghez.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediq.blog.hu/api/trackback/id/tr973470615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása